Laddar Evenemang

Kårutfärd 2021 – Scouting & Friluftsliv

15 oktober 18:00 - 17 oktober 15:30

Högsbotorps Scoutkår

Evenemang Navigation

Kårutfärd 2021 – Scouting & Friluftsliv

Alla scouter i Högsbotorps scoutkår är välkommen till årets Kårutfärd med temat Scouting & Friluftsliv.
Information om Familjescouting kommer senare!

Kårutfärden är från fredag 15 oktober till söndag 17 oktober. Deltagarna tillagar maten över öppen eld och med stormkök. De kommer också få testa att bygga lägerkök med slanor. Scouterna bor i fasta vindskydd med sin avdelning. Vindskydden har bänkar och eldplats. På kvällen kan de sitta runt elden innan läggdags.

Kostnaden är 500 kr, i priset ingår även transport till och från lägergården. Scouterna lämnas och hämtas från Högsbotorps scoutstuga.

Scouting & Friluftsliv
Var: Åsengården
Från: fredag 15 oktober
 Samling: Scoutgården 18:00
Till: söndag 17 oktober
 Hämtning: Scoutgården ca 15:30
Kostnad: 500 kr
Anmälan: Genom scoutnet

 

Lite om utrustning
Sovsäck: Det scouter bör titta på är ”komforttemperaturen” som visar optimala temperaturen i säcken. Extremtemperatur är den temperatur då man nätt och jämnt överlever. Spårarscouter och upptäckarscouter rekommenderas en sovsäck med komforttemperaturen -3 °C till +5 °C med extremtemperatur -15 °C eller kallare.

Liggunderlag: Det behövs ett liggunderlag som skyddar från markkylan. Billiga klassiska liggunderlag fungerar helt okej. Har man ett delvis uppblåsbart liggunderlag kan det vara bra att ha ett klassiskt liggunderlag under. Det är för att skydda det mer ömtåliga liggunderlaget.
Varning! Vanliga luftmadrasser får ej användas, blir lika kalla som omgivningen som sedan kyler ner kroppen.

Sova: Underställ eller varm pyjamas gör det behagligare. Scouterna behöver ha mössa att sova med. Det går att använda ett påslakan för att sänka temperaturen som sovsäcken klarar ca -1 °C. Rekommenderas att kläder närmast kroppen inte är samma som användes under dagen. Fuktiga kläder för bort värme. Ta gärna med en filt.

Bra behöver inte automatiskt betyda dyr, och dyrt är inte automatiskt bra. Stora sportkedjor brukar ofta sälja höstsovsäckar (kallas ofta för 3 säsong sovsäck, vår, sommar & höst) för runt 500 kr. Är du osäker vad din nuvarande sovsäck klarar visa upp den för din scoutledare.

 

Åsengården
Åsengården är Equmenas lägergård.
Gården har 16 fasta vindskydd.
Astrids loge är en 200 kvadratmeter stor lada.
Adress: Åsengården, Vänga, 513 92 Fristad.

Plats

Åsengården
Vänga, Åsen 2, 513 92 Fristad Sverige
View Venue Website

Arrangör

Spanaravdelningen Insekterna
E-post:
sparare@hogsbotorp.se

Kostnad

500 Kr